Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИРОЛЮБ ВЛАХОВ
=============================

e-mail : gatin@abv.bg

Миролюб ВлаховМиролюб Влахов е роден през 1956 г. във Враца. Завършил "Българска филология" във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий". Работил е като бригадир-настройчик в машиностроително предприятие, оператор на МЦПУ, строителен работник, в текстилно предприятие и др. Над двадесет години е работил и сътрудничил в различни периодични издания, сред които вестниците "Стандарт" и "Борба". През 1979 г. е сред основателите на Националния клуб на младия журналист. Членувал е в СБЖ. В началото на деветдесетте години на миналия век е издател и главен редактор на великотърновския седмичник "Впрочем", а за кратко време и собственик на издателство, което издава едно от първите литературни списания след десети ноември 1989 г. - "Веда-М". Публикувал е свои разкази в различни издания: сп. ”Пламък”, алманасите "Света гора” и "Янтра”, "Културна палитра”, "Птици в нощта”, "Светлик”, "Литературен глас”, сб. "Пролет”, сб. "Шарена черга" и др. Както и в редица сайтове за литература като "Литернет”, "Литературен свят”, "Разказите”, "Книголюбие”, "Разказвачите” и др. Автор е на книгата с нравствено-философски фрагменти и етюди "Време за отсяване" (2012, 2013) и на сборниците с разкази "Непозната с розов билет” (2012), "Някой зад прозореца” (2013), "Вечеря за пекинез” (2014) и "Дълги улици” (2015). Заедно със съмишленици създава и администрира сайта "Разказвачите".

ПРОЗА

Разкази
  Лодка от борова кора
  Съвършената Настя
  Ситият вълк
  Смях
  Вечеря с пекинез
  Полет в "Плаза Холидей"
  Признание

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  Факторът Мур и гемът на потребността
  Бялата тъга на безвремието като елемент за живота
  "Книга на присъдите или на изхода, който е в нас или наблизо"
  Пред бездната на съкровената ни същност

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Рецензии
  Великодушно раздадена литературна тъга

 

* * *
Критика за Миролюб Влахов

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013-2017
Електронно издателство LiterNet