Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МЮМЮН ТАХИР
=============================

e-mail : dr.mumun.tahir@gmail.com

Мюмюн ТахирМюмюн Тахир е роден на 12.03.1957 г. в с. Загоричане, област Кърджали. Магистър по литература и културология. Доктор по философия. Член на СБП и на СБЖ. Автор на книгите: "Славеят на Родопите" (1995), "Стряха с много гнезда" (1996), "Именник на турските лични имена в Кърджалийско" (1997), "Тревожен оптимизъм" (1998), "Преминаване" (2002), "Ататюрк, България, Балканите" (2002), "Културна интеграция и етническо сътрудничество" (2002), "Речник на турските лични имена в България" (2004), "Животът заедно" (2005), "Земя за обетоване" (2005), "Идентичност и толерантност. Философски и практически въпроси на културната интеграция" (2007), "Бране на диви пчели" (2009). Под печат са философската му книга "Към интегрираща идентичност" и повестта "Когато пътят беше граница". Носител на Годишната литературна награда на Съюза на българските писатели за 2002 г. и на националните награди "Всички сме деца на майката-земя" и "Дядо Йоцо гледа". Организатор на Фестивала на балканския фолклор и Балканската среща на писателите, които се провеждат всяка година в Кърджали. Председател на Академия за европейска култура "Орфеева лира". Зам.-главен редактор на в. "Словото днес", издание на Съюза на българските писатели.

ПРОЗА

Романи
  Из "Непредизвикани звездопади"

Разкази
  Видение през август
  Джента или две съдби
  Кадимата могила

ПРИКАЗКИ И ЛЕГЕНДИ

Приказки
  Приказка за доброто

ПУБЛИЦИСТИКА

Статии
  Следизборни звездопади

ФИЛОСОФИЯ

Статии
  Интегрираща идентичност и мултикултурна дезинтеграция
  Интеграция и етническа толерантност

ПОЛИТОЛОГИЯ

Статии
  Какво знаем за фундаментализма

 

* * *
Критика за Мюмюн Тахир

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011-2013
Електронно издателство LiterNet