Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СИБИЛА АЛЕКСОВА
=============================

e-mail : sibilaalexova@abv.bg

Сибила АлексоваСибила Алексова е родена на 17.12.1984 г. в гр. Перник. Завършила e гимназия с преподаване на френски език в гр. Перник. Студентка по арабистика в СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на стихосбирката "Заземяване на мълниите", издадена с конкурс на Националния център за книгата. Има публикации в сп. "Пламък", в. "Словото днес", в. "Литературен вестник", в. "Труд", в. "Пулс", сп. "Родна реч", сп. "Понеделник", сборника за поезия на НДК и др. Член на Съюза на българските писатели. Носителка на многобройни награди: първа награда от националния конкурс за млади поетеси на името на Дора Габе (2004); първа награда от студентския литературен конкурс "Шумен - 2006"; лауреатка на конкурса за дебютна книга "Южна пролет" (2007); трета награда от националния литературен конкурс за поезия "Биньо Иванов", гр. Кюстендил (2007); втора награда от конкурса "Между изгрева и запада", гр. Кърджали (2007); първа награда от националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови (2007); награда за млад творец от Министерството на културата (2007).

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Родопи
  Стилян събира птици
  Огън се е спуснал в лозето
  Жена на каруца
  Приказки край печката

  Под Райската градина

Из "Заземяване на мълниите"
  Тревожност
  Великден
  Великденски козунак
  МЕДитация
  Пране на килими
  Перник-София
  Мамо!...
  Жени и есен
  Стаята на прабаба ми
  Пред празниците

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007

Електронно издателство LiterNet