Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КАЛИН ВАСИЛЕВ
=============================

e-mail : kauboec@abv.bg

Калин Василев Калин Василев е роден през 1985 г. в Кюстендил. Печели конкурсa "Романът на бъдещето", част от кампанията "Голямото четене" на БНТ, второ място на конкурса за кратка проза на LiterNet и eRunsMagazine (2008; 2015), първо място за кратка проза на списание "Едно" (2007), награден е и от Travel.bg за пътеписите "Момичето от Оушън" (2008) и "Manhattan, NY" (2010). Номиниран е в категория "Проза" на IV Национален литературен конкурс на издателство "Хермес" (2010). Получава почетния медал на Югозападния университет "Неофит Рилски" за високи резултати в литературата. През 2015 г. печели второ място на конкурса "Рашко Сугарев". Автор на сборника с разкази "Опити за любов и щастие" (2012), след като през същата година печели националния литературен конкурс на издателство "Хермес". С дебютната си книга печели конкурсите "Светлоструй" (2012) и "Южна пролет" (2013) - за белетристика. Вторият му сборник с разкази "Авангардни безделници" (2014 г.) е отличен в конкурса "Голямата книга на малкия град" и награден от сдружение "Книги без граници" (2015). В продължение на две години работи като репортер и водещ в "Дарик радио". Магистър по право.

ПРОЗА

Кратка проза
  Любовно
  Онзи тип от камиона
  Какво правите, момчета
  Ваше ли е кучето?

В превод на английски - Веселин Веселинов

  Love story

В превод на английски - Емил Лазаров

  That Character from the Truck

Разкази
Из "Опити за любов и щастие"
  Стюардесата е тъжна
  Белотаджиите

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008-2015
Електронно издателство LiterNet