Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛЮБОВНО

Калин Василев

web

Любовното мероприятие следваше да се разрази в един апартамент, който му беше поверен да стопанисва по причина, че собственикът му самоотвержено се биеше в Афганистан, неизвестно на чия страна. Мотивиран да укрие делото си, за да не отнесе критическите ни бележки за вкуса си към обли жени, реши да потули случката, за това взе всички предохранителни мерки никой нищо да не разбере, както всъщност и самият той на другия ден. На момичето било указано да наметне бурка и да ползва таксиметров автомобил, нает да дойде от друг град, да слезе на четири пресечки от въпросния апартамент, да изостави бурката, да смени превозното средство и вече предрешена като Евита Перон, включително тъмни очила и забрадка да се упъти към мястото без да води полиция със себе си и да не се обръща в никакъв случай, като за последното й разказал от вече унищожен телефон легендата за Орфей и Евридика. Всичко било изпълнено. Младите се приготвили за консумация на мероприятието, любовната игра била започнала отдалеко. На 40 км от този момент. Някъде в тези минути той получил смс, който гласял намерихме кучето от обявата. Тъй като нямал изгубено куче, той го разчел като наблюдаваме те и паднал от любимата си, заради завихряне на фината му моторика. С патешка походка доближил прозореца. Усетиха ме копеленцата - мърморел си той, криейки се зад лирата на парното от ъгъла на хола, напразно взирайки се в безлюдния паркинг в 2:48 ч.

На другия ден на инат приел намереното куче, дори платил някаква обещана награда.

След няколко дни кучето свикнало с новия си стопанин, а след няколко месеца придружавало двойката и новороденото.

Но съмнението си останало.

 

 

© Калин Василев
=============================
© Електронно списание LiterNet, 01.09.2015, № 9 (190)

Текстът печели Втора награда на конкурса за кратка проза, организиран от ErunsMagazine и LiterNet, 2015.