Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СОФИЯ ВАСИЛЕВА
=============================

e-mail : sofivass@yahoo.com

София ВасилеваСофия Василева е професор в катедра "Културно-историческо наследство" в Университета по библиотекознание и информационни технологии. Преподава "Държавна политика за културно-историческото наследство на България" и "История на културните институции". Завършила е СУ "Св. Климент Охридски”, специалности "История и философия", със специализация по "История на България" (1989). Доктор по история на България (2003). Работила е като уредник в Регионален исторически музей Стара Загора (1994-2004); като учител по история и философия. Изследователски интереси: модерна и съвременна история, културни политики и политики на управление на културното наследство. Автор е на книгите: "Културно наследство и устойчиво развитие. Концепции, политики, добри практики" (2013), "Съюз на дружествата на художниците в България 1919-1944. Предистория, организация и дейност" (2012), "Международни правителствени и неправителствени организации с дейност в областта на културното наследство. Механизми на въздействие в Югоизточна Европа" (2018).

ИСТОРИЯ

Статии
  Историческите стенописи в старозагорската църква "Св. Димитър"

МУЗЕОЛОГИЯ

Студии
  Музеите и управлението на културното наследство през 70-те години на XX век

КУЛТУРНИ ПОЛИТИКИ

Статии
  Българската национална комисия към Международния комитет за интелектуално сътрудничество при Обществото на народите в периода между двете световни войни
  Богдан Филов и държавната културна политика (1919-1944)
  Приоритети на държавната политика в областта на културно-историческото наследство в периода между двете световни войни. 1919-1939 г.
  Домовете на изкуствата (1920-1944)
  Културно дружество "Българско родно изкуство". 1929-1939

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006-2021
Електронно издателство LiterNet