Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Октомври  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЦВЕТАН ДИКОВСКИ
=============================

Цветан ДиковскиЦветан Николаев Диковски е роден на 18.10.1968 г. в гр. Бяла Слатина, Врачанска област. Завършва средно образование в гимназията в Бяла Слатина и едногодишен професионален курс в ТС "Г. С. Раковски", Враца. През 1997 г. се дипломира в Православния богословски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със специалност учител-теолог. След това работи като учител по религия в община Б. Слатина, като преподавател по история и други учебни предмети, като администратор и др. По време на следването си сътрудничи на кабелно радио "Бяла Слатина" с материали за църковните празници, има и съвместни материали с локалната кабелна телевизия. След дипломирането си публикува в общинските вестници в родния си град материали на православна тематика. Води рубрика във в. "Бяла Слатина", сътрудничи и на печатните издания "За Бяла Слатина" и "Белослатински глас" (през периода от 1999 до 2004 г.). От 2007 г. започва да изпраща материали и в официалния орган на БПЦ "Църковен вестник". Занимава се с енорийска катехизация, води неделно училище за деца и курсове за възрастни. Участва в списването и подготвянето за печат на диплянки по повод различни национални и християнски празници. В електронни издания започва да публикува статии, катехизически беседи, разкази, стихове и др. от 2006 г. - "LiterNet", "Словото", "Двери на Православието", "Православие България", "Моята Библиотека" и др. Поддържа личен блог. Интересите му са разностранни - мисионерство, педагогика, психология, пастирство и др. Вярва, че високите технологии могат да бъдат ползвани за доброто и благото на хората.

ПУБЛИЦИСТИКА

Статии
  За християнския кръст и неговите (зло)употреби
  Какво щях да разкажа за православието в "Шоуто на Слави"
  Някои спорни факти около предателството на Васил Левски
  За диспута между театъра и църквата, за отношението на медиите и за още някои премълчани неща
  Интеграцията и последствията от нея

ДЕТСКИ КЪТ

Преводи
Елдар Ахадов
  Приказка за гласа на вятъра
  Вълшебните страни

РЕЛИГИЯ

Статии
  Що е това екзорцизъм и има ли той почва у нас?
  Преди въвеждането на религия в училище
  Религията като задължителна дисциплина в училище
  Официален сатанизъм - "Нема такова животно"?!

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006-2019

Електронно издателство LiterNet