Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АНДРЕЯ ИЛИЕВ
=============================

e-mail : andreyailiev@abv.bg

Андрея ИлиевАндрея Илиев е роден на 27.01.1957 г. Живее и работи в гр. София. Автор на над 100 разказа, публикувани в периодичния печат, антологии и алманаси. Има една първа и две трети награди за разказ от конкурса на списание "Армейска младеж". През 1988 г. печели престижната награда на МНО за литература с дебютната си повест "Лейтенантите от далечните гарнизони". През 2001 г. печели първа награда за разказ на издателство "Аргус", а през 2002 и 2007 г. - и конкурса на "Аргус" за роман. През 2004 г. печели конкурса на списание "Вселена, наука и техника" за фантастичен разказ. През 2005 г. получава Голямата награда "Атанас Мандаджиев" за къс криминален разказ на Българската секция на Международната асоциация на писателите-криминалисти, а през 2007 г. - и първата награда. Лауреат на хасковската Академия "Каунь" през 2006 г. за хумористичен разказ, дипломант първа степен от руския конкурс "Вечная память!" за разказ, посветен на 60-та годишнина от края на Втората световна война. Носител на наградата "Инспектор Стрезов" на литературната критика за 2007 г. за повестта си "Когато един мъж е на колене". Носител на приза "БГ автор на 2008" на електронно списание "Shadow Dance". Негови разкази са превеждани на английски, френски и руски. Член на Българската секция на Международната асоциация на писателите криминалисти (AIEP). Издал е следните книги: "Лейтенантите от далечните гарнизони" (1987), "Самодивата" (1994), "Левкемия " (1998), "Безпогрешните от "Алфа" (1999), "Скици върху планшета" (2001), "Истории от 4Х100 с шопска салата" (2002), "Епизод от войната" (2003), "Защо?" (2005), "Детектив в зоната на здрача" (2006), "Когато един мъж е на колене" (2007), "Да събудиш динозавър" (2008), "Когато ангелите подивеят" (2008), "Реваншът на Тангра" (2008) и "Смъртта ще дойде боса" (2009).

ПРОЗА

Книги
  Скици върху планшета

Романи
  Из "Сбогом, Агата Кристи"

Разкази
  Бяла роза край Босфора
  Крадецът на кучета
  С убиец на борда
  Тук и сега

ОЧЕРЦИ

Очерци
  Из "Непознатият Никола Гешев"

 

* * *
Критика за Андрея Илиев

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2001-2012
Електронно издателство LiterNet