Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВАНЯ ВЪЛКОВА
=============================

email : vaniavalkova@gmail.com

Ваня ВълковаВаня Вълкова е завършила специалностите "Скулптура" и "Пространствен и рекламен дизайн" в НХА и "Мултимедийни технологии" в Свободния факултет на ТУ, София. Специализира във фондация "Баухаус", Германия. През 2019 г. предстои да завърши магистратура "Педагогика и семиотика на изобразителното изкуство" в СУ "Св. Климент Охридски". Професионално се занимава с графичен и мултимедиен дизайн. Като артист се изявява в областта на дигиталната графика, рисунката, new media art, инсталацията и съвременната скулптура. Автор на стихосбирката "Градът като знак" (2019). Три години участва активно в рубриките "Архитектура", "Дизайн" и "Изкуство" на сп. "Intro". Пише за електронно списание harta-bg.info, а от 2013 г. до 2017 периодично е писала в онлайн медията "Момичетата от града". Член на сдружение ХАРТА (harta.bg) в екип "Публични събития" и в екип "Медии" на електронното списание harta-bg.info. Обича да чете белетристика, поезия, философия и богословие. Пише поезия, авторски текстове, статии и есета. Любител е на балетното и оперното изкуство, класическата, джаз и рок музика. Обича да пътува на различни места.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Ходете по границата с града
  Сенчеста красота
  Структурно-бяло-време
  Постградски пространства

  Бялото на лятото
  Тишината на града
  Бавни градове
  Тишина и шум
  Запазени думи
  Южна атмосфера с много стъпала

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012-2019
Електронно издателство LiterNet