Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕРГИНА КРЪСТЕВА
=============================

e-mail : g.krysteva@gmail.com

Гергина Кръстева е родена през 1971 г. Завършила е българска филология във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Редовен докторант (2003-2006) в катедра "Българска литература и теория на литературата" към Филологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". През 2007 г. защитава дисертационен труд на тема "Аспекти на лирическата самонаблюдателност в поезията на 70-те години на ХХ век". Главен асистент д-р в катедра "История на литературата и сравнително литературознание" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  Брачните песни на Ивайло Иванов. За любовта, иронията и сарказма
  Полет над замръзналата Лета
  "Места за дишане" от Емануил А. Видински
  Дарбата на нестихващата пастирска будност

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Книги
  Лично и антологично. Автоантологични модели и персонални антологийни присъствия в българската лирика от периода 2008-2017 година

Студии и статии
  Лирическият глас в поезията от края на 60-те и 70-те години на XX век (сътворяване на тишината, фигури на мелодията, спазми на мълчанието)
  Иде ли смяна? (Българската лирика от 70-те години на XX век - дискусии в периодичния печат, литературнокритически оценки и литературноисторическо конструиране на периоди, стилове, автори, теми)
  Литературният кабинет (Някои наблюдения върху фигурата на литературния кабинет в българската лирика през 60-те и 70-те години на ХХ век)

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007-2019
Електронно издателство LiterNet