Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АНТОН ТЕРЗИЕВ
=============================

e-mail : anton_terziev77@abv.bg

Антон ТерзиевАнтон Петров Терзиев е роден през 1977 г. в гр. София. Завършва Художественото училище "Илия Петров", София, спец. "Графика", и Националната художествена академия, София, спец. "Керамика", степен магистър. Автор е на стихосбирката "Никакъв портрет за художника" (2007) и на сборниците с разкази "Ърбан йога за начинаещи" (2008), "Местни герои" (2010) и "Всичко е включено в цената" (2012). Участва в изложби у нас и в чужбина с пърформанси, живопис, видео и биоарт инсталации; автор на късометражни филми и проекти за модерно изкуство. Носител на Специална награда от конкурса за поезия "Биньо Иванов" - Кюстендил (2007). Първа награда на Фондация "13 века България" за публикуван разказ "Рашко Сугарев" (2007). Първа награда за най-оригинален литературен герой "Ирелевант" (2007). Първа награда за разказ в конкурса "Златен Ланец" на в. "Труд" (2006). Награда за дебют в изобразителното изкуство на радиопредаването "Пикник на Везувий", RFI - България (2004). Награда от Министерския съвет на България за проект за керамично пано, в съавторство със Самуил Стоянов (2001). Носител на отличие от Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" (Стара Загора, 2001). Лауреат на наградата за българско съвременно изкуство БАЗА, 2010.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Внимание
  Естествен интелект
  Възможно ли е...

Поеми
  Никакъв портрет за художника

ПРОЗА

Разкази
  Нагла история
  Пилета
  Local heroes
  Ърбан йога за начинаещи

ПУБЛИЦИСТИКА

Статии
  За честта на едно агне

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006-2011
Електронно издателство LiterNet