Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АНАМАРИЯ КОЕВА
=============================

e-mail : a.d.koeva@gmail.com

Анамария КоеваАнамария Коева е писател, художник и преводач, установен в Единбург, родом от Бургас. Пише и публикува под своето име и под артистичен псевдоним. Завършва архитектура в престижния The University of Edinburgh, където и работи като асистент. Участва в поетични рецитали и изложби в Лондон и в Единбург. Тя е един от първите преподаватели по български език в Български културен център - Шотландия. Автор е на следните книги с поезия: "От покрива на дъгата" (2008), "Почерк" (2010), "Полет на автостоп" (2012), "Мълчание по Бредбъри" (2017) и "Кой си ти?" (2019). Тя е носител на множество награди, сред които "Петя Дубарова" (2012). Има две самостоятелни изложби - в България и Русия. Участник е в международни изложби в Шотландия и България. В момента работи съвместно с илюстратора Наталия Атанасова за създаване на първият кратък филм по нейно стихотворение по проекта "Стих и Щрих" на Compote Collective.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Ритуал
  Диментори
  Препятствие
  Не отива на една жена
  Вместо прегръдка
  Екзистенциално
  Потоп
  Когато приказката свърши...

ПРОЗА

Разкази
  Чудовището на Шрьодингер

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet