Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕОРГИ К. СПАСОВ
=============================

e-mail : debutant@mail.bg

Георги К. СпасовГеорги Костадинов Спасов е роден през 1949 г. в с. Варвара, Пазарджишко. Публикувал е преди всичко хумористични и сатирични текстове, печатани в национални и провинциални вестници и списания, превеждани на руски език в изданията "Крокодил", "Неделя", "Огоньок", "Вечерняя Москва", излъчвани по московското и националното радио, с награди от различни конкурси за хумор и сатира. Автор е на хумористично-сатиричните книги: "Празничен подарък" (1991), "Натам" (роман-епопея; в съавторство; пародия, коментирана по БНТ и предложена за книгата на Гинес - състои се от няколко страници текст, след което следват бели, празни страници; 1993; 1994; 2005), "Преходът" (1994), "Преходът продължава" (1998), "И като се обърнах, се засмях" (1999), "Ироничен диптих" (2002), "Иронични рефлекси" (2005), "И чул, и видял" (2008), "Записки на потърпевшия" (2011). Негови текстове са включвани в различни сборници, сред които "Четирите краища на света" - антология на световния хумор, издадена в Кабул. Издател и редактор на хумористичните вестници "Фарс" и "Къч". Член на Съюза на българските писатели. Носител на годишната награда на СБП за сатира (2011) за книгата "Записки на потърпевшия".

ПУБЛИЦИСТИКА

Книги
  Бръснещ полет

Статии
  Аз съм... българин
  "Преходни" мисли
  Вече сме на второ място по... неграмотност
  Важно е...
  Изкуството е вечно, а животът е... без значение
  Ядосано

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012-2015
Електронно издателство LiterNet