Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КЕРИ ШОН КИЙС
=============================

Кери Шон КийсКери Шон Кийс е американски поет, драматург, преводач. Корените му са в планините на Апалачите. Понастоящем живее във Вилнюс, където преподава теория на превода и творческо писане във Вилнюския университет. Има десетки книги със стихове, вдъхновени от провинциална Америка и Европа, от Бразилия и Индия, където живее дълго време, както и от разбиранията му върху американския трансцендентализъм и източната философия. Творчеството му варира от песни за мюзикъл и фламенко до медитации върху Даодъдзин и наред с лиризма притежава силен философски оттенък. Пише проза в стила "wonderscript"и сценични монолози. Свирел е джаз с Владимир Тарасов. Получил е наградата на името на Робърт Х. Уинър от Американското поетично общество през 1992 г., годишната награда за превод на Съюза на литовските писатели през 2003 г. и Американската национална награда за изкуство и литература през 2005 г. Книгата му за деца "Земята на хората" получава литовската литературна награда за 2008 г. Той е Фулбрайтов стипендиант за африкано-бразилски изследвания, член на Съюза на литовските писатели и ПЕН-клуба. Сборници с негови стихове са издавани в САЩ, Чехия и Литва.

ПОЕЗИЯ

В превод от английски език - Антоанета Николова

Стихове
  Златно слънце
  По вятъра
  Една нощ
  Извън Западната врата
  Нарцис на сянката си
  Зима
  Слушай

В превод от английски език - Антоанета Николова

Накъсо
  Анти-свят
  Обетована земя

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

В превод от английски език - Мария Кръстева и Антоанета Николова

Есета
  Флиртът на един поет с Изтока

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011-2012
Електронно издателство LiterNet