Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПАНЧО НЕДЕВ
=============================

e-mail : panbal@abv.bg

Панчо НедевПанчо Недев е роден през 1937 г. Завършва Учителския институт във Варна (1956) и СУ "Св. Климент Охридски" - българска филология, и задочно журналистика. Бил е редактор в Радио Варна, моряк от плавателния състав на БМФ като първи помощник-капитан; учител и директор на основните училища в камчийските села Дъбравино и Гроздево. Дългогодишен редактор и главен редактор на ведомствени печатни издания. Автор е на 38 книги, по-важни от които са трилогията "Луда Камчия", сборникът с разкази "Обрулени от Вятъра на промяната", романът "Капитаните не умират", "Заливът на богините", новела; повестта на морска тематика "Овъртайм", документалната повест "Те бяха осемнайсет", "Къща на кръстопът" - роман на съвременна тематика. В последните години издава автобиографичната трилогия "Огледало за обратно гледане", както и фантастичните романи - "Преди и след Апокалипсиса", "Космически удар" и др. Пише успешно и в полето на сатирата: книгите "Разговорки", "Страсти и красти", "Епиграмажи", "Внезапни хрумки", "Апострофи", "Сатирична паяжина", "Сатирично око", "Преживелици" и др. Член на Дружеството на варненските писатели (1974); един от активните инициатори за учредяването на Сдружението на варненските писатели (1990) и негов почетен член; член на Съюза на българските писатели. Умира на 06.02.2020 г.

ПРОЗА

Романи
  Из "Луда Камчия" (Книга III)

СПОМЕНИ И МЕМОАРИ

Мемоари
  Преданието за Асъл бей
  Железният "фирмен" печат на дядо Саид

ПУБЛИЦИСТИКА

Полемики
  Ние, "местните", от провинцията... (!?). Размисли за извънстоличните "местни" творци - в минало и сегашно време

ХУМОР И САТИРА

Фейлетони
  Ветропоказателят
  Масата

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011-2019
Електронно издателство LiterNet