Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕОРГИ КАРАКОЛЕВ
=============================

Георги КараколевГеорги Караколев е роден на 18.06.1918 г. в гр. Гюмюрджина, Гърция. На 14 години става тютюноработник, а след 09.09.1944 година участва в създаването на органите на МВР в Кърджали, работи като военен комендант на "Горубсо" и началник на обособената милиция; установява и укрепва народна власт и учредява ТКЗС-та като председател на Общинските народни съвети в Комунига и Черноочене, секретар на Околийския народен съвет в Кърджали, секретар на Окръжния народен съвет, началник на отдел "Финансов контрол", председател на ТКЗС - Кърджали, началник на управление "Организационно" на Окръжния народен съвет... Член на Околийския комитет на РМС, на Районния комитет на БКП, на Бюрото на Градския комитет на БКП, на Окръжния съвет на Отечествения фронт... Общински, околийски и окръжен съветник; създател на организационните структури на Ловно-рибарския съюз в града, член на ЦС на БЛРС и носител на званието "Заслужил ловец"... Кавалер на Сребърен и Златен орден на труда, носител на отличия, медали, звания... Българите го наричат Карата, турците - бай Коле. Умира на 30.10.1996 г. Пише разкази и стихове, събрани в книгата "Ние живяхме в този град" (2011).

ПРОЗА

Разкази
  Венчается раб божий
  Агитатор
  Първият глиган на Митката
  Таралеж

 

* * *
Критика за Георги Караколев

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011
Електронно издателство LiterNet