Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЕСЕЛА ФЛАМБУРАРИ
=============================

e-mail : vesela_flamburari@yahoo.com

Весела ФламбурариВесела Николова Фламбурари е родена на 17.01.1967 г. в гр. Добрич. Завършила е НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорско майсторство за куклен театър", в класа на проф. Николина Георгиева, и СУ "Св. Климент Охридски", специалност "История и теория на световната култура" с научен ръководител проф. Ивайло Знеполски. Създател и водещ на детското неделно предаване "Тинтири-Минтири", програма "Хр. Ботев" на БНР (1993-2000), автор на тринадесет епизода "Приказчици" от телевизионната поредица на БНТ "Лека нощ, деца!" (2008) и на нови тринадесет епизода "Приказчици" от същата поредица на БНТ (2009). Автор на книги за деца и юноши: "Приказки за мъничета", "Приказки от горната земя" (кн. първа: "Мина, магиите и бялата стъкленица", и кн. втора: "Мина и магията за предсказание"), "Приказчици" (2006), "Миличко мое тефтерче! Съчиненията на малката мишка Метличина" (2009), "Приказки за театър" (2009). Участвала е в професионални фестивали и семинари в Прага, Шарлевил-Мезиер, София, Болоня, Атина и др. по теми, свързани с актьорското майсторство в кукления театър, историята и теорията на вълшебната приказка, детската драматургия и др. Носител на Националната награда за детска литература "Петя Караколева" (2010).

ЕСЕИСТИКА

Статии
  Фантазийната литература за деца

ДЕТСКИ КЪТ

Приказки
  Целувката
  Елхата
  Магарето
  Топчо
  Принцът на сънищата

  Водната капчица
  Нещото в тъмното
  Детелинката, която искаше четвърто листенце
  Запознай се!

 

* * *
Критика за Весела Фламбурари

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009-2011
Електронно издателство LiterNet