Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИЛКО ИЛИЕВ
=============================

e-mail : ilko_1958@abv.bg

Илко Илиев Илко Пенев Илиев е роден през 1958 г. в гр. Разград. Завършва българска филология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" през 1982 г. Живее и работи в гр. Сливен от 1983 г. Работил е като учител по български език и литература, възпитател в СУПЗ, педагог-съветник и таксиметров шофьор. Автор е на стихосбирките: "Пети сезон" (1994), "Камбаната на вярата" (1995) , "Ослепени истини" (1996), "Небесни корени" (1996), "Спиралата на Духа", "Гласът на Вятъра" (2009), "Недоизказано... Избрани стихове" (2009) и "Личен дневник" (2010). Публикувал е в регионалния и централен печат. Негови стихове са звучали по местните радиостанции, както и в националния ефир и телевизията; включвани са в литературни сборници на български и португалски език. От 1996 до 2002 г. членува в Съюза на независимите български писатели. Носител е на Наградата на читателите в националния поетически конкурс "Още за вечните неща" (2009; Шивачево), както и на Втора награда от "Яворови дни" (2011; Поморие).

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Търсач на Светлина
  Едно дете...
  Владетелят на думите
  Опитомените човеци
  Добър е Бог!
  Очи в отвъдното
  Сънувах мама

Поеми
  Отсам и отвъд

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010-2011
Електронно издателство LiterNet