Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТРАНКА БОЖКОВА
=============================

e-mail : bojkova_24@abv.bg

Петранка Божкова Петранка Божкова е завършила българска филология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Автор е на стихосбирките: "...Но чудо няма!" (1992), "Пепел от илюзии" (1997), "Брод към небето" (2002) и "Думи по пътя" (2007). Сценарист е на документалния филм "Почакай, слънце!" (БНТ, 2003), посветен на Дора Габе. Има публикации в централни и регионални издания за литература и изкуство - сборници, алманаси, антологии, списания, вестници. Член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Носител на първа награда в първия Национален поетичен конкурс "Христо Фотев" (Бургас, 2006) и на трета награда в Националния конкурс "Кулски поетичен панаир" (2006). Два пъти е носител на годишната награда на Община Добрич за литература (1998; 2006). Живее и работи в Добрич. Кореспондент на Радио Варна. Омъжена, с една дъщеря.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Време за песен
  Предговор към книгата на живота
  Цветята на мама
  У дома
  Спиралата на живота

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet