Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МОНИ АЛМАЛЕХ
=============================

e-mail : almalech@abv.bg

Мони АлмалехМони Ешуа Алмалех живее и работи в София. Редовен професор в НБУ и професор в ИБЕ (Институт за български език при БАН), работил в Института за история и философия към Ерусалимския еврейски университет. Доктор на науките (2005) с изследването "Внушения за цвят в Петокнижието. Върху иврит и български език". Автор на многобройни лингвистични и семиотични трудове върху цвета в езика, литературата, фолклора, Библията. Сред тях: "Семантика и синтаксис" (1993), "Balkan Folk Colour Language" (1996), "Цветовете в балканския фолклор. Езикът на цветовете" (1997), "Цвят и слово. Прагматични и психолингвистични аспекти" (2001), "Цветът в Петокнижието" (2006), "Езикът на цветовете: Цветовете в балканския фолклор. Библейско червено. Рекламата - цвят и символи" (2007), "Светлината в Стария завет" (2010), "Семиотика на цвета и някои символи (Семиотични изследвания на търговската марка. ІІ част)" (2010). Съставител на лексикографски трудове: "Българско-ивритски разговорник: Кратка морфология на иврит, около 3000 думи и изрази" (2002) и "Ивритско-български речник" (2004). Автор на студии, статии и рецензии в специализираната периодика. Носител на награда за високи научни постижения за 2002 г. в областта на хуманитарните науки, както и на приза "Най-провокиращ преподавател" на НБУ (2002).

ЕСЕИСТИКА

Есета
  Велико Търново

ЕЗИКОЗНАНИЕ

Студии
  Семантика и синтаксис на словосъчетания от две съществителни в иврит и български

СЕМИОТИКА

Студии
  Семиотика на цвета

МОДЕРНА БИБЛЕИСТИКА

Слова
  Книга, към която е трудно да останеш равнодушен

Рецензии
  Първият пряк досег с мъдростта на Талмуда

АРТЗОНА

Живопис
  Безсъници, бездомици

 

* * *
Критика за Мони Алмалех

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006-2011
Електронно издателство LiterNet