Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЕЛКА ПОПОВА
=============================

e-mail : doktoressa@yahoo.com

Велка Попова Велка Попова е родена през 1960 г. в с. Мадара, Шуменска област. Завършва специалност "Българска филология" в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" (1982). През 2000 г. защитава докторска дисертация по общо и сравнително езикознание (психолингвистика), а от 2007 г. е доцент. Преподава в Катедрата по български език към Шуменския университет. Води лекционни курсове по езикознание и психолингвистика. Автор е на две книги - "Психолингвистика на развитието: Когнитивни аспекти на синтактичната компетенция" (2000) и "Ранната граматика на детския език. Когнитивни аспекти на глаголната онтогенеза” (2006), както и на множество студии и статии в специализирания печат у нас и в чужбина (Германия, Испания, Русия, Сърбия, Словакия). Интересите й са в областта на психолингвистиката, когнитивната лингвистика, корпусната лингвистика и онтолингвистиката.

ЕЗИКОЗНАНИЕ

Статии
  (Еко)лингвистика и медиен език
  Методи за изследване на детската реч
  Детските словесни асоциации

БИБЛИОГРАФИИ

  Велка Попова. Библиография

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004-2013
Електронно издателство LiterNet