Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТЕОДОР РАДЕВСКИ
=============================

e-mail : teo133@axelero.hu

Теодор Радевски е българин, който живее в Унгария. Завършил е киноучилище и е работил всички възможни професии в киното - от момче за всичко през оператор до режисьор... Направил е повече от 200 документални филма, 150 от тях за унгарската телевизия. Автор е на сборниците с разкази "Островитяни" (1999; 2000) и "Приказки от 2003 нощи" (2004). "Теодор Радевски е оригинален разказвач със самобитно звучене. Обикаляйки света като кинорежисьор, той е имал шанса да наблюдава най-различни случки, обичаи, драми, които не просто описва, а им придава странна, почти митологична атмосфера, Одисеята на баналните изключения. Необичайно и изключително е и това, че някой, който не е израснал в унгарска среда, е в състояние да борави на такова равнище с литературния унгарски. Пример за нещо подобно има само сред неколцина автори на големите езици, но и там не е често явление. Издава необикновен езиков и литературен усет." (Имре Сас)

ПРОЗА

Разкази
   Серсе ла фам
   Объркани сънища
   Тленност

   Приказки от 2003 нощи
   Приказка първа: Ден Първи - Ден Последен

Книги
   Островитяни

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2000-2004
Електронно издателство LiterNet