Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕОРГИ ЯНЕВ
=============================

Георги ЯневГеорги Янев е завършил е българска филология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" през 1977 г. Учителства три години, след това работи като журналист в Радио Стара Загора и местния в. "Септември". От 1995 г. работи като уредник в къща музей "Гео Милев". Публикува рецензии и литературно-критически статии още като студент. За първата си критическа книга "не/СЪГЛАСИЯ" (1994) получава Голямата награда за литературна критика "Южна пролет". Автор е на няколко книги с литературна критика и публицистика, съставител на поетични антологии и на сборници с творчеството на Гео Милев. За съставителската си работа на пети том от съчиненията на Гео Милев на издателство "Захарий Стоянов" (2007) и за "Гео Милев в спомените на съвременниците си" (2008) е удостоен с наградата "Стара Загора", а за изследването си "Баща и син" (2005) на издателство "Макрос" получава Голямата награда на Областния управител на Старозагорска област. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Тя е естествена поетеса

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  Когато мечтата се превръща в... мания!
  Бийтълс ли бяха по-прочути от Христос?

 

* * *
Критика за Георги Янев

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2003-2019
Електронно издателство LiterNet