Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗЛАТКО АНГЕЛОВ
=============================

e-mail : zanguelov@mchsi.com

Златко Ангелов е роден във Варна през 1946 г. Завършва медицина във Варна, след което става преподавател по анатомия във Висшия медицински институт, а от 1983 г. работи като участъков лекар в София. По-късно е журналист, сътрудничи на западни издания, работи с турското малцинство в България и пространно се занимава и пише по проблемите на СПИН. През 1992 г. се премества да живее в Канада, където работи и завършва медицинска социология. От 1999 живее в САЩ, а от 2013 - във Великобритания. Автор е на мемоарната книга "Communism and the Remorse of an Innocent victimizer" (Texas A&M University Press, 2002), преведена на български като "Угризенията на един по неволя виновник" (2002; 2 изд.: 2002), на сборника с новели "Еротични спомени" (2012), на сборника с разкази "Любов на Boogie Street" (2013), на пътеписната книга за Америка "Моята Америка" (2015) и на сборника с литературни есета "Литература на края на света" (2017). Негова публицистика и литературна критика е публикувана в дигиталния сборник "Неизбежна проза" (2014), както и на личния му блог antipropaganda.net.

СПОМЕНИ И МЕМОАРИ

Книги
  Комунизмът и угризенията на един по неволя виновник

ЕСЕИСТИКА

Есета
  Комунистическият секс

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  В режим на оцеляване

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002-2017

Електронно издателство LiterNet