Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РОСИЦА МИТРЕВА ДЕ ЗУЛЛИ
=============================

e-mail : Rossimitreva76@gmail.com

Росица Митрева де Зулли е родена през 1976 г. в София. От 1995 г. до 2004 г. следва "Икономика на съобщенията", "МИО" и "Бизнес асминистрация", респ. в УНСС в София, Виенски икономически университет и Икономическия факултет на Университет Буенос Айрес. От 2004 г. работи в сферата на авиацията. Между 2011 г. и 2015 г. следва бакалавърска степен по "Българска филология" във факултета по "Славистика" към Виенския университет, а през 2018 г. защитава магистърката степен по специалност "Славянска филология" с темата "Poetik und Architektonik der inneren Räume des gesamteuropäischen literarischen "Pantheons" von Teodor Trajanov" (Поетика и архитектоника на вътрешните пространства в общоевропейския "Пантеон" на Теодор Траянов). Приета е и в магистърската програма във факултета за Сравнително литературознание към Виенския унивестет. Взима две поредни години участие в международната интердисциплинарна конференция за студенти и докторанти, провеждаща се в Българския културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена, както и на конференцията по славистика в Малага (2019). Нейни литературоведски изследвания и презентации за Пенчо Славейков, Теодор Траянов и Хорхе Луис Борхес са издавани на немски и на английски език.

ПОЕЗИЯ

Преводи
Гео Милев
  Моята душа

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Разбираме ли Борхес? Размисли върху "Пиер Менар, автор на Кихота". Между close reading и текстов анализ

СРАВНИТЕЛНО ЛИТЕРАТУРОЗНАНИЕ

Статии
  Социокултурни феномени: експресионизмът като пресечна точка на Гео Милев и "Металика"

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet