Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Юли  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕЛИ ДОБРЕВА
=============================

e-mail : eli_dobreva@yahoo.co.uk

Ели ДобреваEли Добрева е родена на 15.08. в гр. Перник, където завършва гимназиалното си образование. По баща Драгостинова от стар еленски род. Висше образование - в Университета по архитектура, строителство и геодезия (бивш ИСИ), след което работи в "Архитектура и благоустройство" - Перник. Член на Творческия фонд на Съюза на българските художници. Съпруга на художник-плакатист, с две деца с художествено образование. От 1980 г. до 1995 г. работи в Ателие "Пространствено оформление" при ТФ на СБХ като организатор изложби на Министерството на културата в различни галерии в страната и чужбина. Прави успоредно с това пространствено оформление и аранжиране. От 1995 до 2010 е главен експерт в Дирекция "Евроинтеграция и международно сътрудничество" и отговаря за изложбена зала "Средец" в Министерството на културата. Координатор на проекти по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз. От 2011 г. до момента работи в НГПИ "Свети Лука" и галерия "Свети Лука". Инициатор на проекти с образователна цел. 1993 - консултант за книгата със стихове, импресии, рисунки "Преди да възкръснем" на Александър Флоресков; 1999 - води рубриката "Културни предизвикателства" във в. "Българска корона" - събития, интервюта с художници; 2001 - думи за неизвестния художник Димитър Стефанов-Слънчо в книга на сина му - писателя Стефан Венецианов. Автор на текстове за художници при откриването на изложби.

СПОМЕНИ И МЕМОАРИ

Спомени
  Трите състояния на деня

IN MEMORIAM

In memoriam
  Думи за Веселин Досев

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet