Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИМО РАЙКОВ
=============================

Димо РайковДимо Райков е роден на 31.07.1954 г. в гр. Малко Търново. Завършва минно училище в Бургас и българска филология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Дълги години работи като редактор в редица литературни издания и национални медии. Сред длъжностите, които заема, са съветник на Комисията по медии и култура в 38-то Народно събрание, както и шеф на "Връзки с обществеността" в Министерството на труда и социалната политика. През 1983 г. дебютира със сборника разкази "Стълба от камък", последван от повестта "Жребият" (1987), сборника с разкази "Мигът на невестулката" (1989) и двата романа "Писма до мъртвия брат" (1993) и "Пансионът" (1995), преиздадени през 2008 г. в обща книга. Допреди десетина години авторът, поделяйки си времето между София и Париж, издава книгите "Париж, моят Париж..." (2006; претърпяла вече три издания, в Топ 20 на най-продаваните книги на ИК "Хермес"), "BG емигрант в Париж" (2008) и "55 тайни на Париж" (2009), оформят един уникален и любопитен триптих. Живеейки вече в Париж, писателят издава сборника с разкази "Кестени от Париж" (2011), романа "Реката на смъртта, или разказ за генезиса на една омраза" (2012), "Диагноза: Българин в чужбина" (2014; 2018), "Сини сърца" (2015), "Париж - радостта от живота..." (2016; 2019), романите "Франция, разреши да те обичаме" (2017), "Анхедония" (2019). Носител е на редица от най-големите национални награди за белетристика и публицистика. Превеждан е в чужбина.

ПУБЛИЦИСТИКА

Статии
  Нушка
  Жèлето
  Сийчето

ПУБЛИЦИСТИКА

Статии
  Кой е истинският убиец?

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet