Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРЕК ВАДАС
=============================

e-mail : marek.vadas@gmail.com

Марек ВадасМарек Вадас (1971) е завършил словашка филология в Университет "Коменски" (Братислава). Посещава Африка често и се задържа понякога с години, става съветник на краля на Nyenjei, малко кралство в Камерун. Автор е на няколко сборника с разкази, сред които "Лечителят" (2006), "Черно върху черно" (2013), "Лош квартал", както и на няколко книги за деца, една от които е "Бягство" (2016). В своята проза съчетава традиционния африкански разказ с европейския модернизъм. Историите му често са шеговито наивистични, иронични и абсурдни, в тях съвсем живо и осезаемо като част от "действителния" свят пребивават зли и добри духове, духове на мъртви предци, невидими животни, магьосници. Сънят е неделима част от реалността - дотолкова, че двете не могат да бъдат разграничени, а и няма смисъл да го правим. Книгите на Вадас са преведени на чешки, украински, немски, унгарски, словенски, полски, английски и български език ("Лечителят", 2018, изд. "Дива 2007"), предстои издание и на сб. "Лош квартал" в същото издателство. Сборникът "Лечителят" е отличен с награда "Anasoft Litera" (2007).

ПРОЗА

В превод от словашки - Николай Фенерски

Разкази
  Нямам какво да забравя
  Нова работа
  Господин Шапка

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet