Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КАТАРИНА КОЛАРИКОВА КОНЯРИКОВА
=============================

e-mail : katuska.kolarikova@gmail.com

Катарина Коларикова КоняриковаКатарина Коларикова Конярикова е от младото поколение словашки писателки (родена е през 1982 г. в Братислава), които все повече се утвърждават в литературния живот на страната. Нейните предци са от словашкото малцинство, живеело в миналото в някои наши селища в Северна България, а по-късно се върнали обратно в родината. Днес тя е член на Дружеството на словаците от България. Навлиза в литературата през 2001 г. със стихотворенията "Възгласи" и "Самота", поместени е приложението на сп. "Слово". Публикува стихове и разкази и в други литературни издания. Досега е издала поетичните сбирки "Търсене на любовта" (2002) и "Пеперуди и макове" (2008). С проза дебютира през 2016 г. със сборника разкази "Между редовете" (Издателство на Сдружението на словашките писатели). В същото издателство излиза и последният ѝ сборник с разкази "На периферията на приятелството" (2017). Участва активно в различни литературни конкурси, като печели няколко отличия.

ПРОЗА

В превод от словашки - Асен Милчев

Разкази
  Заложна къща
  Жълтото куче
  Кръговратът на думите

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet