Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИМИТРИОС РУМПОС
=============================

e-mail : droumbos@abv.bg

Димитриос РумпосДимитриос Румпос е роден в Атина през 1967 г. Завършва специалност "История и археология" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" през 1993 г. От 1996 г. е преподавател към катедра "Класически и източни езици и култури" в същия университет. През 2004 г. защитава докторска дисертация на тема "Богословското училище на о-в Халки и българите (1844-1903). Ръководител е на Библиотечно-информационния център "Гръцки език и култура" при ВТУ от 2006 г. до момента. През 2010 г. е избран за доцент по теория и история на културата. Научните му интереси са в областта на българо-гръцките отношения, езиковите и културните влияния между двата народа. От 2008 г. до 2015 г. е директор на Гръцка фондация за култура в България. Автор е на книгите: "Български преподаватели и ученици в Богословското училище на остров Халки (1844-1903)", "Атинският университет и модернизацията на българската култура през XIX век", "Гръцкият език - история, култура и политика", "Културната дипломация и съвременна Гърция", както и на учебници по история и култура на Гърция, и др.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Портрети
  Поетът Г. Сеферис и дипломатът Г. Сефериадис

КУЛТУРНИ ПОЛИТИКИ

Статии
  Тенденции в развитието на гръцката културна политика през втората половина на XX век
  Политики в сферата на културата на две държави от Балканския регион

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019-2020
Електронно издателство LiterNet