Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БЛЕЪР БУРАСА
=============================

e-mail : blair.bourassa@gmail.com

Блеър БурасаБлеър Бураса е канадски писател. Живее и работи в Тексас, САЩ, и е директор на англоезичната програма за чужди студенти в Остин, Тексас. Разказът му "Любов е толкова старомодна дума" печели първа награда за късо художествено произведение през 2011 г. и е публикуван в канадското списание "Walrus" и американското "Black Warrior Review". През 2012 г. научнофантастичният му разказ "Джунглата на Мейнонг" е публикуван в калифорнийското арт списаниe "Мисия на десети". През 2013 г. печели награда на международния конкурс за къс разказ "Прошепнати думи" за творбата си "Запалена мечта", която е публикувана в канадска литературна антология и в европейското литературно списание "Literatura ir Menas". По разказа е заснет къс филм в САЩ. Освен проза пише поезия и пътешества много. Посетил е 100 страни и подготвя антология с откъси от най-добрите си пътеписи за преживяванията си в Африка, Азия, Средния Изток, Латинска Америка и САЩ. Антологията също така ще съдържа впечатления от последните му пътувания из Мексико, Балканския полуостров и Източна Европа.

ПОЕЗИЯ

В превод от английски - Юлияна Тодорова

Стихове
  Някой ден
  Когато се срещнем отново
  За Никола Тесла, който пристигна в Америка с четири цента в джоба
  Родината ми
  Всеки път да спасяваш света с по една страница
  Урокът й по философия
  Дервишът

ПРОЗА

В превод от английски - Юлияна Тодорова

Разкази
  Запалена мечта

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2018
Електронно издателство LiterNet