Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Февруари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВИОЛЕТА ПЕНУШЛИЕВА
=============================

e-mail : vpenoushlieva@yahoo.com

Виолета ПенушлиеваВиолета Пенушлиева живее в София, завършила е медицински колеж и е практикувала известно време тази професия. Но театърът, поезията чертаят пътя й. Особено важна и любима роля е Ния Глаушева от "Преспанските камбани", защото с тази роля взема актьорския си изпит. Лауреат е на Третия републикански фестивал за художествено слово. След дълги години на театралната сцена в Плевен, Ловеч, Благоевград, днес има само поезията. Издала е 11 книги. Главен секретар на Съюза на Независимите български писатели, участник в комисията за преглед на поезия и приемане на нови членове в СНБП. Има награди за хайку-поезия от Първия сезон на "Мелнишки вечери". Получила е престижната голяма награда за поезия на СНБП "Йосиф Петров". Член е на Световната хайку асоциация. В един от алманасите на асоциацията има поместена хайга-Мастер - признание за нейното творчество. Била е председател на жури в конкурс за хайку на списание за компютърни технологии. Но по принцип не участва в конкурси и поетични форуми. Последната нейна книга е "Ремарки" и "Алея на славата" - книга в две части, хайбуни и хайку на издателство "Изток-Запад".

ПОЕЗИЯ

Накъсо
Хайбуни
  Замряло село
  Плашило
  Пролетна приказка

  Дъждовно
  Последна ремарка
  Доброто...

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2018
Електронно издателство LiterNet