Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Юни  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТОНЯ ТРАЙКОВА
=============================

e-mail : toniaatanassova@yahoo.com

Тоня ТрайковаТоня Трайкова е родена на 20 август в гр. Карлово. Завършва френска гимназия и българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Автор е на стихосбирките "Участ" (1985), "Прашните контури на светлината" (1998), "Понякога поглеждам към небето" (2003) и "Над болката" (2008), както и на романите "Сакатите и светците" (1992) и "Наблюдателят на морето" (в съавторство с Мари Байе; на френски, 2013). Нейни стихотворения са публикувани в различни антологии, сред които: "Антология на пловдивската любовна лирика" (2001), "Свещ" (2003), "Десет български поетеси" (2003). През 1987 г. публикува статията "Безсмъртието и смъртта в творчеството на Теодор Траянов" в сб. "Теодор Траянов, нови изследвания". От 2005 г. е член на Съюза на българските писатели.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Сънувах, че летя...
  Скалата
  На прозореца
  Аз се връщам назад...
  Има някъде град...

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017
Електронно издателство LiterNet