Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРГАРИТА СЕРАФИМОВА
=============================

e-mail : margarita.serafim@gmail.com

Маргарита СерафимоваМаргарита Серафимова е завършила българска филология в СУ "Св. Климент Охридски", специализирала е в Université de Genève и е преподавала в Université Clermont Auvergne. Работи в Института за балканистика с център по тракология, БАН. Автор е на монографиите "Писмото и романът" (2001) и "Пространството в литературата" (2018), на книгата "Ренесанс" в поредицата "Литературни анализи за 10. клас" (2002), както и на редица литературоведски и културологични изследвания. Доктор (Теория на литературата) от 2000 г. и доктор на науките (Теория и история на културата) от 2016 г. Води лекционни курсове към Катедра по теория на литературата в СУ "Св. Климент Охридски". Член на Академичния кръг по сравнително литературознание, Българското общество за проучване на XVIII век, Centre de recherches sur les litteratures et la sociopoetique (CELIS).

ЛИТЕРАТУРОЗНАНИЕ

Статии
  Архитектурната метафора
  Съдържанието на формите: изкуство и фракталност

КУЛТУРОЛОГИЯ

Рецензии
  "Кафене Европа" излезе и на френски език

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2018-2020
Електронно издателство LiterNet