Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КЕРАНА АНГЕЛОВА
=============================

e-mail : keriketi371@gmail.com

Керана АнгеловаКерана Ангелова е автор на стихосбирките: "Лято" (1982), "Подземна река" (1988), "По-беззащитни глухарчета" (2000), "Kaтокала, името на пеперудата" (2006), "Видения" (2008), "Времена" (в съавторство с Роза Боянова и Калина Teльянова, 2007), "Леванте" (2014), на сборниците "Зана. Папазини" (повести, 1998) и "Един след полунощ" (есета, 2013), както и на романите: "Елада Пиньо и времето" (2003; 2009; 2014, на англ. 2016, САЩ), "Вътрешната стая" (2006; на англ. 2016, САЩ), "Улицата на пеперудите" (2010), "Слънчогледи за Мария" (2013) и "Видение в Мемфис" (2016). Прозата и поезията й са удостоявани с национални и регионални литературни отличия. За романа си "Елада Пиньо и времето" авторката е удостоена с наградата "Белетристична книга на годината" на Сдружението на българските писатели, с още три национални награди, сред които "Награда на читателите" и номинация на журито в първия конкурс за български роман на Фондация ВИК, както и номинация за Наградата "Христо Г. Данов". Романът "Улицата на пеперудите" е носител на отличието "Най-добра белетристична книга" на фондация "Либер" и стига до финалните номинации на Наградата "Елиас Канети" и на Конкурса за роман на годината на НДФ "13 века България". Предстои "Елада Пиньо и времето" да излезе на немски език в Швейцария. Нейни стихотворения са публикувани в чуждоезични издания (САЩ, Италия, Холандия, Русия, Македония, Унгария, Грузия, Полша, Испания).

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Някъде
  после през двора премина баба ми...
  Цветно
  Красивите думи
  Молитвичка
  Рисунка
  Жената която пише
  Четяща жена
  Книгата
  Сюжет за дълъг разказ

ПРОЗА

Романи
  Из "Елада Пиньо и времето"
  Из "Видение в Мемфис"

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017
Електронно издателство LiterNet