Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИХАЕЛ СТОМИН
=============================

Михаел СтоминМихаел Стомин е роден през 1942 г. в гр. Пловдив, където получава гимназиалното си образование. Завършва хуманна медицина в София, специализира кратко в ИСУЛ, а през 1975 г. емигрира в бившата Западна Германия. Временно сътрудничи в радио "Deutsche Welle", след което получава немска апробация и продължава да работи като лекар. Пише от ученическите си години, а по време на следването си публикува отделни разкази в тиражни всекидневници и БНР. Намира литературното писане за не безполезно усилие на човешкото въображение да разтегли границите на времето и пространството. Автор е на романа "Пратеникът на Матея" (2015; откъс от него е отпечатан на немски eзик в австрийското списание за литература "Reibeisen") и на още един - непубликуван, на цикъла разкази "Великата Жу", публикувани в "Либерален преглед", както и на книгата за деца - "Диамантените зъби на кралицата. Десет кралски приказки" (Печатница "Нима").

ПРОЗА

Романи
  Пратеникът на Матея

Разкази
  Мостът
  Родослов
  У уе
  Обещание за дъжд

ПРИТЧИ

Притчи
  Аления император

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013-2020
Електронно издателство LiterNet