Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НАТАЛИЯ ХРИСТОВА
=============================

e-mail: natali_1@abv.bg

Наталия ХристоваНаталия Христова е завършила СУ "Св. Климент Охридски", специалност "История", специализация "Археология", втора специалност "Философия" (1978). През 1987 г. защитава кандидатска (докторска) дисертация на тема "Социални функции на сатирата в българския периодичен печат (1944-1948 г.)" в Института по история (сега Институт за исторически изследвания) към БАН, където работи до 2004 г. От 1996/97 г. е хоноруван преподавател, а от 2005 - редовен доцент по теория и история на културата в Нов български университет. Автор е на многобройни студии, статии и исторически етюди по проблемите на съвременната българска култура и на книгите "Българският скандал "Солженицин" 1970-1974" (2000) и "Специфика на българското "дисидентство". Власт и интелигенция 1956-1989" (2005). Публикува статии и рецензии в специализираната преса. Член е на БИД и СБЖ. През пролетния семестър на академичната 2011/2012 година води научноизследователски семинар на тема "Кодовете на социализма в постсоциализма" към департамент "История на културата" в НБУ, в който участват десетки учени от различни научни институции.

ЛИТЕРАТУРНА ИСТОРИЯ

Статии
  Изследванията на литературата и културата на НРБ в контекста на (не)прочетените архиви
  "Вариация" 2 на тема 1989 година. Около едно стихотворение на Добри Жотев

Рецензии
  Социалистическият реализъм - съвременни авторски прочити

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012-2013
Електронно издателство LiterNet