Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АЛЛА ГОРБУНОВА
=============================

Алла Глебовна Горбунова е родена в Ленинград (днешен Санкт Петербург) на 30.10.1985 г. Завършила е философския факултет на Санкт-Петербургския държавен университет. Издала е стихосбирките: "Първата любов, майка на Ада" (2008), "Кладенчово вино" (2010) и "Вентилационно прозорче" (2012). Лауреат е на руската литературна награда "Дебют" и на номинация "Поезия" за 2005 г. Втората й поетична книга "Кладенчово вино" през 2011 г. влиза в шорт-листата за литературната награда "Андрей Бели". Нейни стихотворения са преведени на немски, италиански, английски, шведски, латвийски, датски, сръбски, френски и фински езици. Публикувала е проза в списанията "Новый мир" и "Новые облака". Автор е на рецензии за списанията "Новое литературное обозрение", "Новый мир" и за сайта Colta.ru. От 2014 г. е член на комитета за наградата "Андрей Бели".

ПРОЗА

В превод от руски език - Иглика Дионисиева

Кратка проза
  Пролет в градината на геометрията
  Мъничко го имаше
  Кузкината майка

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2016
Електронно издателство LiterNet