Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИВАН ГРУЕВ
=============================

e-mail : igruev@abv.bg

Иван Груев Иван Груев е роден през 1936 г. в Стара Загора. Завършил е българска филология в СУ "Св. Климент Охридски" в София. Работил е в областта на културата: като редактор в Радио Стара Загора, секретар на Клуба на дейците на културата, директор и главен редактор на сп. "Участие" и др. Носител е на орден "Кирил и Методий" - трета степен, на Наградата за поезия "Николай Лилиев", на наградата "Стара Загора", на редица награди от национални литературни конкурси. Член е на Сдружението на българските писатели. Председател на Дружеството към Сдружението на българските писатели в Стара Загора. Издал е стихосбирките: "Надежда за понеделник" (1982), "Автострада" (1990), "Рисунки с въглен" (1992), "Разпадане на чудесата" (1996), "Лична зона" (2003), "Премълчавани признания" (2004), "Причастие" (2005), "Вино от залези" (2005), "Мигове от светлината" (2006), "Завръщането на думите" (2007). Автор е на няколко пиеси, сред които "Марсианчето", играна в Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора. Умира на 18.03.2013 г. в Стара Загора.

ПОЕЗИЯ

Накъсо
  От завоя на август. Есенции

Преводи
Михаил Звездински
  Поручик Галицин
  Поручик Галицин 2
Борис Пастернак
  Зимна нощ
Булат Окуджава
  Книжно войниче
Юз Алешковски
Другарю Сталин

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  От обектива на сърцето

 

* * *
Критика за Иван Груев

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008-2018
Електронно издателство LiterNet