Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СЕРГЕЙ БИРЮКОВ
=============================

Сергей БирюковСергей Бирюков е роден в Тамбовска област, Русия през 1950 г. Поет, филолог, културолог, изследовател на руския авангард. Занимава се с театър - организира и ръководи театър DADAZ, и журналистика, преподава лингвистика и литература. Води курсове по руска литература и култура в университета "Мартин Лютер" в гр. Хале, Германия и Москва, чете лекции в Белгия. Автор е на десет поетични книги и пет по теория и история на авангарда. Доктор е по културология и по хуманитарни науки. Носител е на литературни награди; участвал е и е организирал международни поетични конференции, фестивали, колоквиуми, семинари, посветени на авангарда. Съосновател е на международната авангардна група за пърформанс DAstrugistenDA (съвместно с Филип Меерсман и Питър Во). През 1990 г. възстановява създадената от Хлебников Международна академия по Заум (нон-сенс) в Тамбов, обединяваща автори и изследователи на авангарда. През 2007 г. издава първия "Альманах академии Зауми" с произведения на автори от цял свят. Стиховете му са печатани във Великобритания, Канада, Япония, Китай, Турция, България, Германия, Македония, Сърбия, Русия и др.


ПОЕЗИЯ

В превод от руски език - Румен Шомов

Стихове
  избор няма...
  Отвлечени стихове-е
  що Хлебников си се накокошинил...
  Нови данни за Петрарка и Лаура
  Онтология на френската философия
  Доклад за поезията
  Из цикъла "Филозовски тетра"дри"
  Общо езикознание
  Стихове за Пушкин, намерени по молба на Игор Лощилов
  Танц-стих е = стихо-танц

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet