Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СИЛВИЯ БОТЕВА
=============================

e-mail : sboteva@yahoo.com

Силвия Ботева Силвия Стоилова Ботева е родена в гр. София на 05.08.1953 г. Завършила е висше образование в СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Френска филология". Професор по френско и сравнително езикознание в Катедрата по романистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Лектор в Католическия университет в Лувен, Белгия - 1993 г. и в Лозанския университет, Швейцария - 2003 г. Защитила е дисертация на тема "Значения на хипотетичното бъдеще време в съвременния френски език и функционално-преводните му еквиваленти в българския език" за придобиване на научна степен "доктор" (кандидат на науките), както и на тема "Човек - език - пространство. Обозначаване на пространството във френския и българския език" за придобиване на научна степен "доктор на филологическите науки". Има около 100 публикации - монографии, студии, статии, учебници и учебни пособия. Изследванията й са главно в областта на общото, съпоставителното и френското езикознание, свързани с категориите модалност, темпоралност, аспектуалност, както и с проблеми, разглеждани от когнитивната лингвистика. Живее в гр. София.

ЕЗИКОЗНАНИЕ

Статии
  Равенство на половете и език. За т.нар. инклузивен правопис във френския език
  Le mediatif et l’approche contrastive
  Предлози, обозначаващи хоризонтално ориентирани релации във френския и българския език

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007-2018
Електронно издателство LiterNet