Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИМИТЪР М. МИХАЙЛОВ
=============================

e-mail : mihaylov7@gmail.com

Димитър М. МихайловДимитър М. Михайлов е роден на 26.01.1981 г. в гр. София. Бакалавър в специалност "Българска филология" от 2003 г. Магистър в специалност "Руско литературознание" в СУ "Св. Климент Охридски" от 2004 г. През 2008 г. успешно защитава дисертационен труд на тема: "Семантика и поетика на страха в руската проза от 30-40 години на ХІХ век" и придобива образователна и научна степен "доктор". През 2005 г. печели първа награда на Втория национален конкурс за магистранти с магистърска теза "Пушкин: Готическият код". В настоящия момент е хоноруван преподавател по "Руска класическа литература" в СУ "Св. Климент Охридски" и "История на руската драма и театър от ХІХ век" в Театрален колеж "Любен Гройс", гр. София. Съпреводач от руски език на книгата "Игра с отломъци. Съдбата на руската класика в епохата на постмодернизма" (2006) от Владимир Катаев. Автор на книгата "Страх по руски" (LiterNet, 2010; Силуети, 2010), както и на множество научни публикации в български и руски научни сборници и периодични издания. Участник в български и международни академични конференции. Умира на 21.06.2019 г. в гр. Тел Авив, Израел.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Книги
  Страх по руски

Статии
  Възкресение и самоунищожение. Размисли върху "Двойник" и "Записки от подземието на Ф. М. Достоевски
  Ф. М. Достоевски и страхът: Синът в долината на сенките
  Руската класическа литература като страхотерапия
  Откровение от Иван / Иванов vs Войницки

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007-2010
Електронно издателство LiterNet