Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕНКА БАНГОВА
=============================

e-mail : Bangova@mail.bg

Пенка БанговаПенка Бангова е родена в град Попово. Завършва две висши образования. Работи като началник цех, проектант в проектантски институт към Министерството на машиностроенето, журналист на свободна практика. В момента живее в Бургас и е управител на фирма за счетоводни услуги. Издала е сборниците с новели и разкази "Ключът" и "Последните дни на един егоист". Творби на Пенка Бангова са публикувани в руски, американски, турски, френски литературни списания и в най-авторитетните български издания. Включени са в редица виртуални библиотеки, излъчвани са по Българското национално радио, радио Варна, радио Стара Загора. Книгата й "Последните дни на един егоист" е преведена на македонски език. Пенка Бангова е удостоявана с награди за белетристика. Член е на дружество "Български писател" - Бургас. От седем години е в управителния съвет, а от три е негов секретар.

ПРОЗА

Разкази и новели
   Биляна
   Роза
   Жената  
   Дневниците
   Убийците

В превод на Валентин Кръстев

   Bilyana

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2000-2005
Електронно издателство LiterNet