Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БРУС ХОЛАНД РОДЖЪРС
=============================

e-mail : bruce@sff.net

Брус Холанд РоджърсАмериканският писател Брус Холанд Роджърс е роден в Тюсон, Аризона през 1958 г. и живее в Юджийн, Орегон. Роджърс е автор на сборниците с разкази "Flaming Arrows" (Огнени стрели), "Wind Over Heaven" (Вятър над рая), "Thirteen Ways to Water" (Тринайсет пътя до водата) и "The Keyhole Opera" (Опера през ключалката; спечелил Световната награда за фентъзи за 2006), както и на книга за психологията на живота на писателя - "Word Work: Surviving and Thriving as a Writer" (Работата с думи: да оцелееш и преуспееш като писател). Негови разкази са печелили наградата "Пушкарт", Световната награда за фентъзи за 2004, две награди "Небюла" и наградата "Брам Стокър". След като е бил писател на пълно работно време в продължение на петнайсет години, отскоро е член на постоянния преподавателски състав на Whidbey Writers Low-Residency MFA Program - програма за придобиване на магистърска степен по творческо писане. Преди това е преподавал творческо писане в Университета на Колорадо и Университета на Илиноис. Брус води също десетдневни семинари по творческо писане на о. Крит. В момента Роджърс работи над романа "Steam", с който иска да покаже, че както той казва, "Парните локомотиви, фючърс борсата и биполярното разстройство са едно и също нещо."

ПРОЗА

В превод от английски език - Емилия Делибашева

Разкази
  Гребецът
  Петнистият делфин

  В името на изкуството
  Братчето

 

* * *
Критика за Брус Холанд Роджърс

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007-2008

Електронно издателство LiterNet