Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГАЛИНА МАНОЛОВА
=============================

e-mail : galina.manolova@abv.bg

Галина МаноловаГалина Симеонова Манолова е родена на 14.06.1977 г. в българското с. Кайраклия, Тараклийски район, Молдова (Бесарабия). През 1994 г. завършва руско училище в родното си село. През 1995 г. е приета да учи в Комратския държавен университет, специалност Българска и Румънска филологии. През 1999 г. е участник в международна експедиция, организирана по съвместен проект на "Отворено общество" между Етнографския институт с музей, Института по фолклор при БАН и Комратския университет. През 2000 г. като резултат от тази експедиция написва и защитава дипломна работа на тема: "Прякорите в село Кайраклия - опит за етноложки анализ". През 2000 г. по конкурс на МОН на Р България е приета като редовен докторант в Етнографския институт с музей при БАН. Темата на дисертационния й труд е "Етнокултурна специфика на брака и семейството при българските преселници в Бесарабия в периода от 30-те години на ХХ в. до наши дни". През 2005 г. е зачислена като уредник в секция "Етномузеология" в Етнографския институт с музей при БАН. Работи в областта на традиционната култура на българските преселници в Бесарабия. Изследва етническите специфики в културата на българите и гагаузите в Бесарабия. Нейни статии са публикувани в сп. "Българска етнология", както и в различни научни сборници.


ЕТНОЛОГИЯ

Статии
  Гагаузите в Бесарабия - езикът като маркер на идентичност
  Облеклото - граница между българите и гагаузите в Бесарабия
  Ролята на държавната политика за етническото определяне на българските преселници в Бесарабия
  Прякорите - ситуации на възникване

МУЗЕОЛОГИЯ

Отзиви
  "Селото Девица - Градът Блудница". Впечатления и отзиви от една изложба

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005-2009

Електронно издателство LiterNet