Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИВАНКА ДЕНЕВА
=============================

e-mail : ivdeneva@yahoo.com

Иванка ДеневаИванка Денева е завършила българска филология в СУ "Св. Климент Охридски", а по-късно и докторантура. Член на Съюза на българските писатели - София. Автор на повестта "Духовният учител", на разкази и новели, на романите "Жарава" (1999) и "Кръстопъти и ветрове" (2009), на поетичната антология "Светлик на душата" (2000), на книгата за "театъра на прехода" "Искри от храма на Мелпомена" (2001) и книгите с новели "Този корав залък - животът" (2003) и "Живот на възел" (2006). Романът "Жарава" е номиниран за наградата на СБП за белетристика. Разказите й са отличавани на национални литературни конкурси, организирани от СБП, а за стиховете си получава Сребърна купа от http://poetry.com. Творбите й са представяни в специализирани литературни издания: сп. "Пламък", сп. "Везни", сп. "Български страници", в. "Български писател", "Литературен вестник", излъчвани са по "Юниън телевижън", както и публикувани в англоезични периодични и непериодични издания в чужбина. Нейни книги са притежание на библиотеките в Лондон, Ню Йорк, Страсбург, Москва, Париж; представени са и в литературните сайтове "Словото" и "LiterNet". Кореспондент е на в. "Словото днес" и "Културни новини".

ПРОЗА

Книги
  Живот на възел

Романи
  Из "Кръстопъти и ветрове" (1)
  Из "Кръстопъти и ветрове" (2)

Разкази
  Съприкосновения
  Несантиментална история
  Приют "Земен рай"

Новели
  Две прошки
  Трептежи

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  Дуендето на музиката и обичта в "Аутопсия на една любов" от Виктор Пасков

 

* * *
Критика за Иванка Денева

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004-2010
Електронно издателство LiterNet