Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БОРИСЛАВ БЕЛОВАРСКИ

e-mail : info@timeship.tv

Борислав БеловарскиБорислав Беловарски (Борис Бело) е роден на 09.05.1961 г. в гр. София. Израснал в Русия, по-късно той завършва художествено училище в България, а през 1979 решава да стане писател-фантаст. Първият му роман "Най-мъртвите рисувачи на щастие" (1980) третира проблемите на Международната космическа станция (тогава чиста фантазия), на генетичната реориентация (негова ранна идея за клонинг) и на Последната Световна война. Фабулата на романа е нашето човешко оцеляване и усилията ни за космическо съхранение - и двете, преплитащи се с проблемите на нашето земно битие и с нашето вселенско съжителство с другите цивилизации. Ръкописът е подвързан от младия автор с негови илюстрации и даден на колеги за анализ, а през 1985 е конфискуван като "опит за Самиздат". Следва обвинение в прозападно влияние - лозунги за глобализъм и завоалирани идеи за антикомунизъм. Принуден да емигрира на Запад, днес Беловарски живее със семейството си в щата Ню Мексико, САЩ. Работи като писател-фантаст, художник и сценарист на свободна практика, разработвайки идея за ТВ сериал, озаглавен "Timeship". През 1999 г. авторът защитава докторска степен по философия в Американски колеж по метафизика в областта на уфологията (НЛО-логия) и библейската литература, изследващи т.нар. "теория за палеоконтакт" (Ерих фон Деникен). Има интереси в областта на японската анимация, радиотеатъра, аудио-романите и електронната музика.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Вдовец

ПРОЗА

Романи
  из "Timeship - I"

ЛИТЕРАТУРНА ИСТОРИЯ

Портрети
  Франсис Годуин (1562-1633), първият НФ автор

 

* * *
Критика за Белослав Беловарски

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 1999-2008
Електронно издателство LiterNet