Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИВАН МИШЕВ
=============================

e-mail : igmishev@abv.bg

Иван МишевИван Мишев е роден на 11.04.1954 г. в с. Гайтаниново, община Хаджидимово. Първите си литературни опити прави като ученик, но по-сериозно с писане на поезия започва да се занимава като курсант във Военното училище. Като офицер от българската армия е нещатен сътрудник на вестник "Българска армия", където публикува свои материали и стихове. През това време завършва английска филология и след като напуска армията, започва работа като учител по английски език. През 2000 г. издава първата си книга с интимна лирика "Ще потърся вятъра", следват "Въглени в мен" (2003) и "Спомен за обич" (2017). През 2007 г. излиза от печат първата му поетична детска книга "Първолаче-юначе" (на български и английски), следват "Конче като слонче" (2009), "Есенни боички" (2012), "Щурче в дъжда" (2017). През 2018 г. издава на български и английски - "Приключенията на Ежко" и "Шарено козле", а през 2019 г. "Събуди се, Слънчице", "Новите приключения на Ежко" и "Дом за двама". Негови стихове са публикувани в периодиката, а по два негови текста са написани песни, спечелили специалната награда на Министерството на културата на Пиринфолк. Две от стихотворенията му за деца са публикувани в читанката за втори клас на изд. "Булвест 2000" и едно - в читанката за трети клас на изд. "Просвета". С помощта на общината и читалището в гр. Гоце Делчев организира за пореден път Литературния конкурс за детски книги под надслов: "Да върнем книгите в ръцете на децата", на който е председател на журито. Член на Съюза на българските писатели.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Пред портрета на Ботев
  Номади
  Дом

ДЕТСКИ КЪТ

Стихове
  Баба Марта е дошла
  Баба Марта брала
  Мартенички бели
  Мартеница

  Шарено козле
  Скакалец
  Мартениците на Баба Марта
  Анчето с бурканчето
  Моля те, поспи
  Хайде заедно
  Писана
  Приказка за боичките
  Завързаното облаче
  Баба Костенурка
  Приспивно
  Игра
  Облаче
  Клоун
  Врабчо и Зимата
  Пазач
  Капан
  Петле
  Нарисувах в блокчето...
  Шивач Ежко
  Мама
  Рожден ден
  Светлинка за татко
  Врабченце
  Летен дъжд
  Пчеличка и щурец
  Първолаче-юначе
  Първокласник
  Художник

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2003-2021
Електронно издателство LiterNet