Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛЮБИМА ДИМИТРОВА
=============================

e-mail : l_ dim@mail.bg

Любима ДимитроваЛюбима Славева Димитрова е родена на 01.03.1954 г. в Благоевград. Средно образование завършва в Политехническа гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в родния си град. През 1978 г. завършва българска филология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". В периода 1985-1986 г. е редовен специализант в направление Литературоведски и методически аспекти на обучението по литература в СУ "Св. Климент Охридски". Има защитена Втора професионално-квалификационна степен. От 1978 г. работи в сферата на средното образование - учител по български език и литература, учител-методист, общински инспектор и областен експерт. Била е хоноруван асистент по детска литература и хоноруван асистент по методика на обучението по БЕЛ (1989-1992) в ЮЗУ "Неофит Рилски". В качеството си на експерт е назначавана за член на националните комисии по подготовка и провеждане на кандидатгимназисткия изпит по БЕЛ, за рецензент на МОНТ на ДОИ за учебно съдържание и на учебните програми по литература за 9.-12. клас. Носител е на националното отличие на министерството - "Неофит Рилски" (1997), за принос в развитието на средното образование; на почетния знак на кмета на Благоевград за дългогодишна работа за хуманитарното образование и възпитание на младите хора (2007) и др. Професионалните й интереси са в областта на иновативната методика, културологичното и интеркултурното образование. Има публикации в сп. "Български език и литература", в сп. "Везни" и в областни ежедневници.


ОБРАЗОВАНИЕ

Статии
  Проблемът изпит/изпити за прием в средни училища след завършен 7. клас
  За другостта като социокултурен проблем и литературното образование

Анкети
  Анкета [на сп. Български език и литература] (съавтор: Павлина Чингова)

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002-2005
Електронно издателство LiterNet