Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕРГАНА ПОПОВА
=============================

e-mail : gerpster@gmail.com

Гергана ПоповаГергана Попова е родена през април 1973 година в София. Завършва културология в СУ "Св. Кл. Охридски", където по-късно за кратко е аспирант по културна антропология, но така и все още не е защитила дисертацията си за тялото по време на тоталитаризма. Освен с хуманитаристика се занимава с артикулиране на скандали в битовото и публичното пространство в качеството си на негласен лидер на литературно-философския кръг ИДИОТ. В момента активно практикува белот в кафето на Художествената академия в столицата и преподава английски език в покрит със съмнителна слава софийски техникум. Въпреки неведнъж декларираната си неприязън към литературата пише и публикува поезия, превежда Елиът, Езра Паунд и други модерни англоезични автори. Автор е на "Литературен вестник", известна е като най-злобната критичка, писала някога по страниците на "Литературен форум", мярвала се и в доста списания от типа на "Ах, Мария", "Философски алтернативи" и пр.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  някой път
  бекетиада 97
  по повод каузалността
  до стъклената сграда не забрави...
  4-ти вдясно
  все пак
  погрешни стратегии в билярда
  за друг развой говорят поетесите
  по точки
  поради липса на екерман
  Негативна диалектика
  Равновесие
  Равносметка

КУЛТУРОЛОГИЯ

Студии
  Обезтелесеното тяло на социализма. Триумфът на плътта и господството на образите в обърнатата перспектива на публичността

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002-2006
Електронно издателство LiterNet